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Cabillaud aux petits légumes croquants / Cod with crisp vegetables

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Taillez 300 grammes de carottes en julienne et 300 grammes de courgettes. Déposez les carottes dans une casserole. Ajoutez de l’eau à hauteur, 20 grammes de beurre et une pincée de sel. Laissez cuire à couvert 5 minutes. Ajoutez les courgettes et laissez cuire 1 minute. Pour les plus pressé(e)s, je vous conseille d’acheter de la julienne de légume surgelé chez Picard. C’est toujours très utile quand on manque de motivation le soir.

Pressez le jus d’un demi citron. Ajoutez 1 cuillère à soupe d’huile d’olive, une belle portion d’herbes de Provence, de citronnelle et de gingembre, du sel et du poivre. Mélangez.

Préchauffez le four à 200°C. Répartissez les légumes sur le papier sulfurisé ou dans un plat adapté pour la cuisson au four. Déposez 1 pavé de cabillaud dessus. Arrosez de marinade. Décorez de brins d’aneth, d’une demie rondelle de citron. Au four pour 15 minutes et c’est prêt.

Bonne dégustation !


Peel the vegetables (300 grams of carrots and 300 grams of zucchinis) and cut into a fine julienne with a mandolin. Put the vegetables in a pot. Add the water at the same height and 20 grams of butter with a pinch of salt. Let’s cook for 5 minutes. Add zucchinis and let it cook for 1 minute. If you do not have time to create the julienne, you can also buy frozen vegetables. It is really useful.

Squeeze an half lemon and pour the juice in the preparation. Add 1 tablespoon of olive oil, some Provence herbs, a bit of lemongrass and ginger, a bit of salt and pepper. Mix everything.

Preheat the oven at 200°C. Spread the vegetables on the oven paper. Add the cod fish on the top. Baste with marinade. You can also add some decoration on the plate like few sprigs of dill or a slice of lemon. Let it cook for 15 minutes. It is ready!

Enjoy!

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10 réflexions au sujet de “Cabillaud aux petits légumes croquants / Cod with crisp vegetables”

      1. Hi! I have found Penja Pepper online, but not in stores yet, though there a couple of specialty stores that I’d like to check out still. It fell off my radar so thanks for the reminder! I thought maybe it was just called something else here, but that doesn’t seem to be the case. I haven’t tried the fish yet~ I hope to over the long weekend over thanksgiving. (I’m not a big turkey fan so I always cook fish too.) Thanks for checking in! Take care!

        Aimé par 1 personne

      2. Hi Kristen Ann,
        I understand. Thanks for your answer. I think it is the same name everywhere because it’s a protected name… hope you’ll find. But sometimes, the USA doesn’t have our products. You have time to organise Thanksgiving. 🙂
        Have a nice day/evening!
        See you soon,
        Jessica

        J'aime

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